Månadens medlem

Månadens medlem: Juni

2014-06-04 18:28 #0 av: Tilde

Sommaren här är (på de flesta håll i alla fall) och Teckning iFokus presenterar ännu en månadens medlem! Den här gången ligger fokus på MARWAKE, en 12-årig tjej vid namn Emma.

Berätta lite kort om dig själv?

Jag är 12 år och mitt riktiga namn är Emma! Jag bor lite utanför Motala på landet! Jag har tecknat och hållit på med kreativa saker hela mitt liv. Men var faktiskt i höstas jag kom igång ordentligt med tecknandet. Mina andra intressen förutom att teckna är djur. Jag älskar djur särskilt reptiler och smådjur. Själv har jag två dvärghamstrar. Annars har jag nästan tusen andra intressen. Jag är en person som verkligen vill göra allt!

Varför gillar du att teckna?

Man kan skapa något eget, som man själv bestämmer över. Något som man kan vara stolt över.

Hur länge har du tecknat och på vilket sett har du utvecklats inom ämnet sedan du började?

Det har jag väl gjort hela livet. När jag var 9 år så ritade jag hela dagarna och det var teckningar överallt! Jag är en så kallad "periodare". Ibland tecknar jag varje dag ibland varje månad. Men som sagt i höstas när jag var 11 kom jag ingång ordentligt. För det var då jag hittade Teckning iFokus och då började jag ta en titt på det här med ljus, skuggning, olika tekniker osv. ProMarkers var nog det som jag fastnade mest för! Jag har även blivit bättre på att skuggning och ljus. Jag tror jag har utvecklats en hel del sen i höstas faktiskt, men jag har svårt att komma på vad det är.

Har du någon förebild?

Jag vet faktiskt inte. Mina föräldrar speciellt min mamma har alltid varit bra på att måla. När hon var yngre målade hon jättefina akvarell målningar! Jag ska även passa på att nämna Gerbilles här på ifokus. Det var hon som gjorde så att jag kom igång med ProMarkers. Utan henne hade jag aldrig kommit igång. Jag går även mycket inspiration av henne. Hennes teckningar är fantastiska! Så jag har Gerbilles att tacka!

Har du något favoritmotiv? Varför/varför inte?

Djur! Jag gillar ju djur väldigt mycket så det är väl naturligt att jag gillar att teckna djur! Att teckna djur är något jag alltid gjort!

Finns det något du inte tycker om att teckna? Om ja, berätta gärna varför!

Nja... Människor är något jag inte tecknar. Jag har aldrig förstått mig det här med anatomi egentligen. Men jag försöker bli bättre men det är svårt eftersom jag inte är så förtjust i att teckna människor, jag skippar helst människor och håller mig till djur istället.

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-06 14:27 #1 av: Gerbilles

Aww.. Känns helt otroligt att man kan inspirera någon, speciellt du som är så duktig! <33

Och som jag brukar säga - alltid kul med en ny månadens medlem! Galen

Anmäl
2014-06-07 18:49 #2 av: Sodaduck

Håller med ovanstående, jättekul att läsa om månadens läsare! :-)

Anmäl
2014-06-07 22:31 #3 av: Tilde

Kul att ni uppskattar artiklarna! Tycker själv att det är riktigt intressant att höra om medlemmarna och lära känna dem och deras stil Glad

♥ Tilde

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.