Månadens medlem

Månadens medlem: Juli

2014-07-06 21:09 #0 av: Tilde

Denna månads medlem blev ingen annan än Josefin, kanske bättre känd som Kadoor här på iFokus. Här kan du läsa lite om hennes "teckarresa" och se några av hennes fina verk!

Berätta lite om dig själv?
Jag är en tjej på 16 år som heter Josefin irl, bor i Borås med familjen & hunden. Förutom tecknandet älskar jag djur, är en djurälskare rakt igenom! Har nästan alltid haft djur omkring mig, tex katter och hundar. Just nu äger familjen en Lagotto hane på snart 6 år. Jag har även ridit ett par dagar i veckan fram tills för ett par veckor sedan. (:


När började du teckna och vad var ditt favoritmotiv?
Jag har alltid älskat att rita och måla, är en väldigt kreativ person och älskar att pyssla också! Så det är lite svårt att säga exakt när jag började med just tecknandet, men under de senaste åren har jag börjat rita mer seriöst och försökt öva på att skugga & att färglägga. Mitt favoritmotiv när jag var yngre var nog väldigt blandat, vad jag minns. Men det var massor av djur! Älskade att färglägga i målarböcker med motiv av djur, men det hände att jag försökte rita något själv från grunden också. Djur har alltså alltid hängt med, både som husdjur och motiv, haha. ;)


Vad och varför tycker du om att rita/måla idag?
Favoritmotivet är djur och även fantasy figurer! Just djur ligger mig varmt om hjärtat, därför tycker jag om att rita det extra mycket. Fantasy djur & andra figurer tycker jag om att rita eftersom att man får rita precis hur man vill, det finns inga gränser eller regler för hur fantasifullt eller konstigt det får vara. ;)
Att rita anatomiskt är också riktigt kul, att lägga ner mycket tid på att få till kroppen på en häst eller huvudet på en katt är någonting jag tycker om att sysselsätta mig med, eftersom att jag gillar att sitta i min egna lilla värld och bara teckna! :)


Var finner du inspiration? 
Mycket av min inspiration kommer från olika videor på youtube, där det finns så mycket olika saker man kan testa på, många olika tekniker och man kan även se på hur andra gör. En del inspiration kommer även från bildtrådar här på teckning ifokus, jag brukar få upp ritlusten om jag kollar på bilder andra gör och kanske hittar tips här & där! 

Vad tycker du är det svåraste med teckning och hur försöker du bli bättre på det?
Det svåraste med teckning är helt klart anatomin! Har alltid haft svårt för det, speciellt hästar. Men eftersom att jag har tränat massor så blir det lättare med tiden. Dock finns det massor jag behöver förbättra, men det gör jag ofta genom att använda referensbilder om jag känner mig osäker, och repeterar/övar massor! Ritar en massa huvuden, massor av hästkroppar och även hovar som jag har svårast för. Människor är även en sak jag tycker är väldigt svårt, egentligen är jag inte så jätteintresserad av att lära mig rita just dem, men jag tränar ofta på att rita av bilder på till exempel kändisar för att träna på att få saker likadant osv. 
Det roligaste med att man tränar på vissa saker extra mycket, även om det är lite drygt om man måste sudda och göra om det mååånga gånger, är att känna hur det gradvis blir enklare att rita just den delen på hästen eller kanske den där tassen på hunden etc!

♥ Tilde

Anmäl
2014-07-07 10:14 #1 av: Sodaduck

Alltid lika kul att läsa om månadens medlem. GladTummen upp

Anmäl
2014-07-08 19:09 #2 av: Gerbilles

Dessa artiklar har börjat bli mina favoriter bland alla artiklar här på ifokus, dom är alltid så intressanta! :)

Anmäl
2014-07-08 23:32 #3 av: Tilde

Vad kul att månadens medlem uppskattas! Skrattar Tycker själv att det är jätteintressant att läsa om alla olika medlemmar och se deras/era verk i samband med det. :)

♥ Tilde

Anmäl
2014-07-09 20:38 #4 av: [MARWAKE]

Alltid lika kul med månadens medlem :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.