2014-10-05 18:33 #0 av: Tilde

Denna månads medlem är MikeW, eller Mikael som han egentligen heter. Ni kanske känner igen hans mangateckningar här på sajten - om inte får ni gärna läsa vidare! ;)

Berätta lite kort om dig själv?
Jag heter Mikael, kallas för Micke :) eller Miki av min pojkvän =P jag bor i Borås med min mor och min storebror som är 19 år, bor i en liten lägenhet där. Har även en liten hund som heter Chila som är så söt! ^^ och en liten undulatfågel. Har bott här nu i några år, och jag började teckna för ca 3 år sedan. Fick inspiration av min lärare i åttan och en kompis som jag hade. Det var ungefär vid den tiden jag upptäckte anime också så jag började ju öva på den stilen då, och har hållt på med det sen jag började rita :)

Vad är det bästa med att teckna?
Det bästa för mig med att teckna är att det är så himla kul! jag kan hålla på i flera timmar utan att bli uttråkad. Det är så lugnande och resten av världen försvinner nästan, för man är så fokuserad på det man skapar. Och det är en annan sak som är bäst med att teckna, man verkligen skapar något. Man kan göra precis vad man vill, man blir nästan som en liten gud när man sitter där framför skärmen och har sin platta framför sig =P

Vilket motiv är roligast respektive tråkigast att teckna? Varför?
Har nog inget riktigt favorit motiv som jag tycker är roligast, jag tycker att nästan allt är kul! =P men om jag var tvungen att välja så skulle jag ju såklart säga manga är det jag helst tecknar. Och bakgrund skulle nog vara det tråkigaste. Men det är bara för jag inte är så hemskt bra på det än.

Har du någon förebild eller stil du får inspiration från?
Jag har en förebild, men jag övar inte riktigt för att bli som henne, men min förebild är Agneta Holmqvist, det är tack vare henne att jag började teckna från första början så det är nog bara naturligt att hon är min förebild. Men som sagt jag strävar inte för att bli som henne, våra stilar är väldigt anorlunda, i och med att jag tecknar mest manga osv på datorn och hon gör mer abstrakta målningar. Sen får jag inspiration från anime, och även devianart.

Har du något tips till alla nybörjare där ute (eller de som helt enkelt vill bli bättre på teckning)?
Ge aldrig upp! Även om det tar tid att lära sig teckna, måla eller vad det ännu är du vill lära dig. Det tar tid men det är värt det i slutet. Bara öva och öva varje dag! Fråga om hjälp ifrån andra, t.ex. på detta forumet. Var inte rädd att visa upp dina skapelser och få kritik. Ingen är perfekt ifrån början, jag är själv långt ifrån "perfekt", men ge aldrig upp helt enkelt! :)