2015-08-21 09:42 #0 av: [MikeW]

Denna månadens medlem blev The Fame. Ni kanske har sett hennes bildtråd där hon lägger upp en massa underbara konstverk! Här kan ni läsa mer om henne, och hennes konst.

Copic markers och fine liners.


1. Berätta lite kort om dig själv

Jag är en sjuttonårig tjej som alldeles snart ska påbörja andra året på bild och form-programmet på gymnasiet. När jag inte går i skolan tycker jag om att rita, läsa och spela ukulele och trumpet. Har även en viss obsession med Netflix. No shame.
Min personlighet kan nog bäst beskrivas som självständig, åsiktsfull, humoristisk och en aning lillgammal. Jag tycker om att klämma in ett "snäll och trevlig" där någonstans också, men det är egentligen inte upp till mig att bedöma.

2. Hur länge har du tecknat, och vad var det som  gjorde så att du började?

Min första teckning som jag har kvar gjorde jag när jag var lite mer än ett år gammal. Med andra ord, jag har ritat i princip varje dag sen jag lärde mig att hålla i en penna. Men jag blev inte seriös med tecknandet förrän någonstans i mitten av åttan. Innan dess hade det mer varit en blandning av tidsfördriv och halvdan hobby, men i åttan fick jag en bildlärare som såg att jag hade en mycket bättre utvecklad teknik och ett större intresse än vad de andra i klassen hade (låter fruktansvärt drygt, haha) och hon uppmuntrade mig att fortsätta och att bli bättre. 
3. Vad är dina svårigheter inom teckning?
Många - så fort jag känner att jag övervunnit något moment så kommer det ett nytt jag har svårt med. Det jag kämpar just nu är poser, djurkarikatyrer och ljussättning. Mina karaktärers helkroppsposer har en tendens att bli ganska stela och onaturliga, min ljussättning är nästan alltid exakt samma: strax ovanifrån, från vänster. Djurkarikatyrerna ska vi inte ens prata om hur de ser ut (de är förjävliga). Men jag jobbar på det.

Toaskylt. Dessa små hjältar är tydligen över fysikens lagar, i och med att mantlarna blåser åt helt olika håll. Lol.


4. Har du några tips till oss andra?

Nedvärdera inte din egen förmåga. Jag lever med övertygelsen om att alla som på något vis kan hantera en penna kan bli bra på att teckna om man lägger ner tillräckligt mycket tid på att öva. Att du inte är där du vill vara just nu betyder inte att du inte en dag kommer att hamna där. Ofta är man dessutom bättre än vad man tror.

Våga vara nöjd med det du gör, och jämför dig inte med andra som är bättre när du precis är klar med något. Det är som att ge sitt självförtroende arsenik. Däremot är det självklart bra att inspireras av andra. 

Var inte rädd för att leka med teckningen. Det är så lätt att hamna i en comfort zone när man tecknar, och comfort zones blir tråkiga och oinspirerande efter ett tag. Att våga pröva nya sätt att göra saker på kan lära en mer än vad man tror. Och blir det fult så går det alltid att göra om.

En bild jag gjorde om säkert fyra fem gånger. Bakgrunden blev aldrig bra, men själva motivet tycker jag själv är ganska gulligt. Och året är naturligtvis 2015, och inte 5 som jag har skrivit i signaturen.