Allmänt

Hur man kan göra en bakgrund med Pan Pastel

2017-12-20 23:41 #0 av: [HundochKatt]

Jag har fått många frågor på en internationell sajt jag är med på angående hur jag gjorde min bakgrund på Golden Retrievern. Så jag tänkte att det kunde vara ett tips även här.

Många har frågat mig angående min bakgrund på Golden Retrievern som jag blev klar med nyligen. De flesta verkar inte veta  att man faktiskt kan använda Pan Pastel med vatten! 

Men först: OBS! Använd aldrig vatten direkt på själva kakan, för då kan du förstöra hela den.

Jag började med att använda mig av vit PanPastel, torrt, för pappret jag använde var väldigt grått från början. Men det behöver man givetvis inte göra på ett vitt papper. 

Därefter tog jag svart PanPastel pulver på ett fat, med hjälp av en liten svamp. 

Tillsatte lite vatten och rörde om ordentligt så att pigmentet började lösa upp sig. 

Notera att den vita svampen jag använde till att göra blandningen med INTE ska användas när du använder stencilen! Om du gör det så kommer det inte att fungera för den blir alldeles för blöt och kladdar under stencilen. Jag har provat och det fungerar inte alls.  

När blandningen är klar så doppar jag en Sofft svamp (sådant som hör till PanPastellen) i blandningen. Den är hårdare och fungerar alldeles utmärkt till det här. Se bilden bredvid hur den ser ut. När jag har doppat svampen så duttar jag bort överskottet på ett skräp papper. Så torrt som möjligt behöver det vara men ändå vara kvar pigment i Sofft svampen. 

Därefter lägger jag på stencilen och duttar och drar lite för att fylla mönstret med färgen.  Och när det är klart så är det bara att ta bort stencilen försiktigt och voila! Nu har man ett fint mönster till en bakgrund!


Anmäl
2017-12-21 08:53 #1 av: [KatarinePierce]

Otroligt Bra Guide! Visste inte ens att man kunde använda Pan Pastel med vatten. 

Hjärta Ett hej kan göra så mycket Hjärta

Anmäl
2017-12-21 13:19 #2 av: [HundochKatt]

#1 Nej, det verkar vara som att många missat det. Jag hade ett svagt minne att jag läst det någonstans, så jag testade för att se om minnet trollade bara eller om det låg en sanning i det. Och det fungerade ju faktiskt riktigt bra. 


Anmäl
2019-01-08 17:25 #3 av: Zav

Kul :) Vanlig pastell kan också användas med vatten.

Jag har panpastel torrt när jag använder stencil. Vilka fördelar ser du med att använda vatten?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.