Teckna# Djur

Steg för steg: kanin

2015-04-11 20:59 #0 av: ellipelli123

Hej är det någon/några som har lust att lägga in lite olika steg för steg på hur man ritar en kanin Glad Jag skulle bli så gladGlad

Anmäl
2015-04-11 21:20 #1 av: Kornelia.f

oj! det blir svårt!

jag kan ej

Anmäl
2015-04-11 23:13 #2 av: Tilde

Ja alla har ju sina egna tekniker, men jag tycker det är lättast att rita upp ungefärlig huvud och kroppsform med hjälp av cirklar/ovaler. Rita dit ben och leder, osv. och sedan börja rita "på riktigt". :) Här är en enkel tutorial att följa: http://www.walterfoster.com/resources/resource.php?id=5 

♥ Tilde

Anmäl
2015-04-12 01:21 #3 av: uz00x

Att rita upp en kanin steg för steg kommer endast hjälpa dig med den specifika posen. Du borde skaffa känslan för det! Rita utifrån riktiga bilder tills du är nöjd med resultatet, använd dem som referens helt enkelt :)

Anmäl
2015-04-12 11:45 #4 av: Horse24

Jag håller med #3

Jag har använt mig mycket av referensbilder, och det har hjälpt mig en hel del. Då kan man få till mer realistiska bilder, lära sig hur pälsen ska ligga, proportioner m.m. Men om man hellre vill använda sig av cirklar och andra former så går det också bra, så länge man vågar lägga lite egen twist på det.

Lycka till! :)

Anmäl
2015-04-12 16:47 #5 av: skogsmurmeldjur

Här är en väldigt snabb bild av ungefär hur jag brukar göra, men tänk snarare på hur stegen är gjorda än hur själva formen som jag har ritat ser ut.  Huvudsaken är att man inte börjar mer några detaljer, utan först försöker hitta den generella formen av kaninen. Det här är gjort digitalt, men gör en det med papper och penna så kan en istället tänka att de röda linjerna ska vara löst gjorda, de svarta kan en trycka lite mer med pennan.

0: Börja med att hitta en bild på just den posen du vill ha på din kanin

1: Rita ut den generella formen av kaninen. Hur ser det ut? Liknar det en cirkel? En sten?

2: Fortsätt med att försöka hitta "storformen" utan att gå in på detaljer. 

3: Kanske lägg till några mindre saker, men fortfarande inte några detaljer.

4: Här har jag bara gjort de röda linjerna ljusare för att se de svarta linjerna bättre. Hade jag ritat med papper och penna så hade jag nu troligen bytt till en permanent linerpenna, vill en fortsätta jobba med blyerts så funkar det också bra! Det beror på hur en vill att bilden ska se ut.

5: Här kan en börja lägga till detaljer! Jag valde att hålla bilden väldigt enkel.

6: Färg + Skuggor

Sen är det som de andra säger, det är bara att nöta! Jag satte mig för något år sedan och försökte rita 100 kaniner på en månad, allt mellan snabba skisser till färdiga bilder (Lyckades dock bara få ner 50) och kan lugnt säga att det blir lättare och lättare ju mer en gör det!

Regnbåge Medarbetare på råttor ifokus Regnbåge

Anmäl
2015-04-12 17:53 #6 av: ellipelli123

tack för alla bra svarGlad Jag är inte alls bra på att rita men testade ändå rita denna kanin.Inte bästa bilden men ni ser nogGlad

Anmäl
2015-04-12 19:38 #7 av: [MikeW]

Den blev jätte söt #6! :)

www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.