Allmänt

Vad är fusk?

2015-09-20 04:07 #0 av: Wilmawe

Tjena!
Jag tecknar mycket kändisar och utifrån bilder, och är nyfiken på vad ni anser är "fusk". Menar alltså då typ kalkering osv. Jag kan rita utifrån bara ögat, men det tar fruktansvärt lång tid, så ibland kalkerar jag lite stödlinjer när jag vill komma igång snabbt och jobba med skuggor, hur brukar ni göra som gillar att göra porträtt?:)

Anmäl
2015-09-20 22:24 #1 av: IceTee

Tja, fusk tycker jag inte man kan kalla något så länge man faktiskt gör något själv! Det är svårt att få till det snyggt när man kalkerar tycker jag, så det är inte fusk i mina ögon

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-24 22:01 #2 av: vevve89

Jag använder mig av rutor men "checkar" av då och då helt på fri hand. Det har gjort att jag utvecklats otroligt senaste året.
Kalkera gillar jag inte personligen men absolut ett bra hjälpmedel när man behöver stödlinjer. :-)

Anmäl
2015-09-25 15:00 #3 av: Whippet

Jag kommer inte på något att rita själv, för jag är som jag är, så brukar tex söka ''Ritad hund'' Sen försöker jag rita utifrån det, det blir ju aldrig som på bilden inte för mig iaf, utvecklas snabbare på det sättet. 

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-09-25 16:07 #4 av: horribleatnames

Jag kör med stödlinjer för att få allt på "rätt" ställe, sen kör jag på när jag fått dit det som ska vara där. Sen om nån annan tycker att det är fusk eller inte skiter jag i så länge som jag får till en liknelse mellan personen och porträttet Glad

Sen att pappa kallar allt mitt ritande för "fusk" för att han inte kan rita är nåt annat Skämtar

Anmäl
2015-09-27 17:38 #5 av: Afturelding

Jag kalkerar ofta stödlinjer vid porträtt. Helt enkelt för att jag tycker att det tar för mycket tid att inte göra det, och då kan jag lägga tid på det som faktiskt är kul istället.

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl
2015-09-27 23:57 #6 av: Niiinah92

Använder mig rätt ofta av kalkerade stödlinjer då jag vill få det rätt så jag kan koncentrera mig på skuggning, färg osv. vilket är det jag just nu vill lägga mitt fokus på att träna upp. Min teckningslärare gav mig det tipset då jag lade alldeles för mycket tid och energi på att få linjerna rätt utan att de blev det ändå, han förbarmade sig över mg hihi 

vet inte vad jag tycker är fusk eller ens om jag tycker nått är fusk, det är ju ingen tävling och det finns inga exakta regler för hur och vad man ska göra liksom.

Anmäl
2015-09-28 21:23 #7 av: sisela

Fusk är det väl inte, eftersom som #6 skriver "det är ju ingen tävling", men om man kalkerar av kan jag känna att, vad är då poängen med att teckna liksom? Lägg bilden i kopiatorn... Det beror väl på varför man tecknar i och för sig. Om man ska träna ögat så är det lite bortkastad träning att kalkera.

Anmäl
2015-09-28 23:23 #8 av: MangaBea

Ska man bara teckna för att man själv tycker att det är kul så kan man göra det på det sätt man själv gillar bäst. Att kalkera kan man visserligen lära sig lite av, men man begränsar sitt lärande. Jag personligen gillar att utvecklas, jag vill kunna teckna utan att kalkera, och enda sättet att lära sig det är att sluta kalkera. Det är inte "fusk" att kalkera, men man begränsar sina möjligheter att utvecklas.

Men gillar man att teckna på det viset, kör på! En hobby ska vara rolig, inte följa en massa onödiga regler :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.