Material och teknik

Prismacolor

2015-11-26 18:58 #0 av: Deduh

Jag letar efter prismacolor soft core pennor då de verkar ha väldigt bra pigment och enkla att "smeta ihop" (dock sååååå dyra). Hur som helst vet ni var man kan hitta dem i Sverige eller beställa utan svindyr frakt?

Anmäl
2015-11-26 19:43 #1 av: Deduh

Eller om ni har tips på andra färgpennor med bra pigment som är lätta att skapa snygga övergångar med och med hjälp av nån blender smeta ut färgen så att man inte ser strecken så tydligt, som kanske är lite billigare? ;)

Anmäl
2015-11-26 23:50 #2 av: Bellzqr

Jag använder faber castell polychromos iaf, och de är jättebra(!). kanske lite bättre för realism osv (då dem är lite hårdare så kan man få till mer detaljer), än ''tecknat'', vilket prismacolor är bättre för. men går fortfarande jättebra att blenda och allt sånt, och såklart kan man använda dem för att måla mer tecknade saker med, har själv använt dem till det. 

Lägger till 2 exempel på saker jag målat med dom :-) Billigaste stället att få tag i polychromos är nog artistica.nu! annars prismacolors från ebay.  

Anmäl
2015-11-27 00:15 #3 av: Deduh

Tack för tipset och snygga bilder :)

Anmäl
2015-11-27 00:32 #4 av: Hell

Gillar också polychromos, tyvärr hade jag bara dom här två testbilderna jag gjorde direkt när jag fick pennorna och de är inte riktigt i den stil du efterfrågar med övergångar. Men de är väldigt lätta att blanda och ha sig.

Anmäl
2015-11-27 00:40 #5 av: Deduh

Är egentligen totalt nybörjare vad gäller färgpennor, har alltid bara tecknat med blyerts innan... Rotade fram några gamla färgpennor som jag använde när jag var liten men insåg snabbt att de inte var så roliga att använda då allt blir så blekt...Undrar även vad du använder för att blenda?

Anmäl
2015-11-27 08:21 #6 av: Hell

#5 Jag använder pennorna, tex bilden med bara en på så har jag lagt en vit som underlag som jag sedan jobbar in de andra färgerna i. Det jag gillar med dessa är att du kan få till både skarpa detaljer och mjuka kontraster. Är du nybörjare tycker jag du kan testa dessa, de är väldigt bra att blanda tillsammans så du kan starta med ett mindre set och slippa lägga ut så mycket pengar.

Anmäl
2015-11-27 18:02 #7 av: Deduh

Och du då "Bellzqr"? ;) Hur har du gjort för att få så släta ytor? Som sagt var, total nybörjare så är tacksam för tips.

Anmäl
2015-11-27 21:48 #8 av: Bellzqr

Tack så mycket! :)

Hm, jag brukar ibland använda den vita pennan som en blender eller ''burnisher'', när jag lagt ner färg och vill ha det lite mer blendat, men annars brukar jag använda färgpennorna för att blenda, bara att ''måla över'' med ljusare nyanser osv tills papperet inte tar mer färg, typ, haha det är lite svårt att förklara så säg till om du inte fattar. Skrattar https://www.youtube.com/watch?v=WH0tz1NyvPk
Här är en jättebra video du kan kolla på! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.