Material och teknik

Nytt material?

2015-12-26 11:45 #0 av: Ewelinacarlsson

Hej!
Är en tjej på 17 år som har funnit intresse i att börja rita och ska köpa in nytt material för att kunna utvecklas. Jag har försökt att hitta någon slags guide till vilka pennor (blyets eller kallas det grafit?) men har inte funnit någon.
Är det någon vänlig själ som kan säga lite snabbt vad alla bokstäver och siffror står för samt rekommendera något set/märke? Skulle även gärna ha tips på annat material som är ett måste :)

Anmäl
2015-12-26 16:30 #1 av: EllenAlicia

tror b är för mjukt men glömmer alltid bort!

Anmäl
2015-12-26 17:25 #2 av: Zabbio

Vet inte vad bokstäverna faktiskt står för, men B = mjuka pennor med mer svärta. 6B är mjukare och mörkare än 5B eller 4B. HB kommer i mitten, och H är sedan hårda, ljusa pennor där 4H är hårdare än 2H :)

Mjuka pennor behöver vässas oftare och hårda pennor gör djupare märken i pappret.

Knådgummi är bra att ha - det lyfter färgen mer än att sudda den, på så sätt kan du ljusa upp ett mörkt parti.
Bra suddi eller suddipenna för detaljer är också bra att ha.

Gräng är en benämning på hur grovt eller slätt pappret är. Grov gräng möjliggör djupare skuggor och att arbeta lite i lager, men det är svårt med detaljer.  Slätare papper är bra för detaljer men klarar inte att ta emot lika mycket färg.

Anmäl
2015-12-26 19:40 #3 av: The Fame

Tycker #2 har fått med det viktiga, men kan ju inflika att B står för blackness och H står för hardness. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.