Övrigt

Prissättning

2016-12-09 17:28 #0 av: Kaninhoppare

Jag hade tänkt börja ta emot lite beställningar om intresset finns, eftersom jag har så mycket tid över just nu. Men det är så svårt att sätta ett pris! 

Vad känns lämpligt för en blyertsteckning storlek A3? Bifogar lite bilder att bedöma utifrån. :) Vissa noggranna, andra kladdiga. Lejonet är dock inte klart. 

Medarbetare på Jättekanin

Anmäl
2016-12-09 20:04 #1 av: HundochKatt

Fina teckningar!

Det där med prissättning är svårt och när man inte har konsten som levebröd och är en färsking så gör det ju ännu svårare. 

Det beror ju också på storlek, tid, material osv. 

Jag har själv satt ett pris på 300-400 kr i nuläget på beställningar, men är det någon som vill köpa något jag inte gjort på beställning utan bara för att jag tycker det är kul så ligger jag lägre i pris. Men prissättningen kommer säkerligen att ändras framöver ju bättre jag blir på det jag gör. 

Det tråkiga i det hela är ju att folk i allmänhet inte sätter värde på "amatörkonst" (eller handarbete/hantverk) och vill inte betala, utan tror att man ska göra jobbet gratis. (Fråga om de vill jobba gratis).  Men det går jag aldrig med på då material av hög kvalité kostar en hel del. Så det råder jag dig att se till att du får betalt för beställningar. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-12-10 12:44 #2 av: horribleatnames

Jag har fått lära mej: inköpspriset av material x 3 (som minst). Iallafall i stickkretsar. Plus extra för tiden det tog att färdigställa alstret.

Anmäl
2016-12-11 12:53 #3 av: Kaninhoppare

#1 Tack så mycket! 

Hm, ja det är lite krångligt. Men tack för hjälpen, det fick det att kännas lite klarare iallafall. :) 

#2 Okej, det låter som en bra mall att gå efter. Tack för hjälpen! 

Medarbetare på Jättekanin

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.