Annons:
Etiketttecknings-tips
Läst 43 ggr
Undertaker
2023-04-08 20:28

Hur blir man bättre? - Tips

Här kommer några tips på hur man kan göra framsteg inom tecknandet. Naturligtvis är inget av det ett måste för att kunna bli bättre men allt underlättar!

  1. Var konstant i ditt tecknande. Även om man inte alltid känner för att rita några komplexa saker kan man alltid skissa eller öva grundläggande former. Viktigt är att man gör det dagligen, 5 minuter räcker. I längden ger det en stabil grund.

  2. Använd Referenser. (Att använda Referenser är inte samma sak som att kopiera en bild.) Referenser är bra för att man ska kunna se vad man vill rita. Enklast är om man kombinerar flera man gillar så som en där personen står rätt, en annan där man får idéer för kläderna och en tredje för färgerna eller skuggningen. Även proffs använder Referenser som de kombinerar i huvudet för att skapa bilder.

  3. Fokusera på en grej åt gången. Det är inget fel med att vilja experimentera och testa olika saker men om man snabbt vill göra framsteg är det bra att välja en sak. Vill man bli bra på landskap i akvarell till exempel bör man främst fokusera på det.

  4. Ha en stabil grund. Alla teckningar går att bryta ner i enkla former och även färgvalen och skuggandet kan brytas ner till detta. Att lära sig rita cirklar, kuber, sträck, olika tjocklek på linjer, skugga objekt, rita Kontraster, etc. är allt grunder som man drar nytta av.

  5. Ha tålamod. Att lära sig tar tid. Ibland når man även trösklar där det verkar ta tvärstopp. Det gäller att ta det lugnt och inte ge upp. Kanske testa något nytt man inte är lika säker på för att få spärren att släppa?

  6. Jämför dig inte med andra. Man kan dra nytta av att kolla på andras teckningar men det kan snabbt bli så att man börjar jämföra det man tecknar med en viss person. Viktigt är att man istället försöker lista ut vilka delar av hens stil man gillar och sedan försöker att inkludera detta i sitt egna målande. Att finna sin stil bygger mycket på att plocka upp olika stilar, metoder och tekniker längs med vägen.

  7. Ha kul!

//Neo 🏳️‍⚧️🏳️‍🌈 (hen/hens)

"Not all who wander are lost." - J.R.R. Tolkien


Värd för Autism, Gitarrer, Teckning och HBT iFokus.

Medarbetare på Tonåringar iFokus.

Tillfällig medarbetare på Barnlöshet iFokus.

~ Instagram teckning

~ Instagram fotografering

  • Redigerat 2023-04-08 20:43 av Pilspets
Annons:
Pilspets
2023-04-08 20:43
#1

#0: Mycket bra tips!
Har satt upp på löpsedeln nu.


Jag går på hästkraft.
Uppfödare av Maran's Hamstery
"Jag gör misstag,livet kom utan bruksanvisning."


Zefirka
2023-04-09 10:29
#2

Vilka bra tips!
Behöver träna på att inte jämföra sig med andra 😉


Mvh. / Zefirka

Hon/henne

Medarbetare på barnens, akvarium, skojigheter och vänskap ifokus


Upp till toppen
Annons: